Damm i Barcelona

Denna lordag har vi varit riktigt kulturella. Vi tog till oss det dar med spansk siesta mellan 13-16. Detta var ratt mycket p.g.a. att det blev en stor mangd Estrella Damm som inmundigades igarkvall.

Min resvaska hade forresten gatt i baklas nar vi kom ner har. Vi fick lov att ha resvaskorna pa skolan under tiden vi bodde pa vandrarhem, vilket var snallt av dem. Nar vi var pa skolan och skulle hamta klader sa hade sifferlaset last sig sjalv och gick inte att rora. Splendido! Detta fick losas med en skruvmejsel som Pidder snodde fran nagra byggarbetare sa numera ar sifferkodlaset inte sarskilt funktionellt langre.

Idag kanns inte som en sadan vandrardag som de tidigare varit. Det blir nog kolla i affarer i eftermiddag for att sedan ta nagra Damm pa rummet innan det blir Barbesok i samband med Barçamatchen ikvall.

Sedan far vi flytta in i lagenheten imorgon, och det e NAAJS.

Vandrarna

Att det har spatserats runt i staden Barcelona de tva senaste dagarna. Onsdagen gick till att kolla lite hur man hittar har i stan och det gick ganska tungt med en tung ryggsack, nar man vandrar runt en mil om dagen. Vi raggade ocksa lagenheter men de vi skulle komma och titta pa kunde vi aldrig hitta till eftersom spanjorer och serviceinriktning inte verkar vara tva ord som matchar sarskilt val.

Pa torsdagen gick vi en lang runda runt i stan och var bl.a. uppe och kollade pa Camp Nou, men man fick bara se arenan utifran vagen eftersom allt var stangt med staket runt omkring.

Vi har fixat boende i lagenhet som man delar med andra studenter har pa sprakskolan och det kanns ganska bra att fa flytta in i ett riktigt boende jamfort med vandrarhemmet.

/ Eder tillgivne Alexander

So far, so.....

Jag fick en lysande start pa gardagen da jag markte att mitt pass gatt ut och att jag skulle vara pa Kastrup om 4 timmar. Men det loste sig med ett provisoriskt pass som jag fick i Malmo. Alla som kanner mig ar sakert myyycket forvanade att en sadan grej intraffade.  :/

Vi har bott pa vandrarhem inatt eftersom man fick betala stor avgift om man ville bo pa skolkorridoren innan man borjat lasa dar, vilket vi gor pa mandag. Sa vi sitter och raggar lagenheter som vi ska kolla pa nu i eftermiddag.

God eftermiddag!

Man äää som man äää

Man äää som man äää


Jaha, varför?

Varför åka till Barcelona?
Svar: För att jag kände att jag ville ha ett uppehåll med studierna samtidigt som jag kände en stark lust att åka ut i världen och skapa mig nya minnen. Har hört så mycket bra om den staden och jag kände att det fanns mycket som lockade där.


Varför en blogg och inte resedagboken?
Svar: För att det är sååå mainstream med resedagbok när man reser. Blogg är bara mainstream för obetydelselösa nördar som vill hävda sig via nätet, och nån zånn är ju iiinte jag.


Varför åka med Peter?
Svar: "Varför inte?" tänkte jag skriva men det är ju så genomskinligt. Jag hittade helt enkelt denna individ när jag bilade genom Grönby en svinkall aprilkväll i år. Han satt vid vägkanten och huttrade, så jag frågade såklart honom om han inte ville till ett varmare ställe. På den vägen är det.


För er som inte fick ut så mycket av frågorna kommer härnedan lite viktig information:

Vi (Alex och Pidder) åker till Barcelona den 26:e september. Vi skall först läsa spanska på språkskolan Enforex i 13 veckor. Vi har också som en klar målsättning att vi vill hitta jobb där nere för att kunna hålla hushållet m.m. flytande ända tills nästa sommar. Till en början skall vi bo på korridor på skolan men vill ganska snart hitta en egen lägenhet i Barcelona eftersom det innebär så mycket mer mÖjLigheter.  Mitt favoritlag i fotboll är FC Barcelona och det är delvis en faktor som gjorde att det blev Barcelona som jag åkte till. Utelivet i staden skall enligt utsago inte gå av för hackor det heller. Sedan är det ju där med kulturen också...

Var nu så rara (kvittar vem det är, vi fruktar inte någon) och skriv någon kommentar eller fråga för vi vet ju alla hur kul det är med lite feedback. Ha i åtanke att man inte ofta skall ta mig på för stort allvar, inte alltid denna blogg heller.

Denna blogg har jag ordnat för att folk skall kunna följa våra eskapader och förhoppningsvis också kunna få se bilder därifrån.

Det handlar inte alls om en nörd som vill hävda sig via Internet...